Ce este usturoiul negru și cum se face?
Usturoiul negru nu este un tip separat de usturoi, ci cunoscutul usturoi alb (Allium sativum), care a suferit un proces de rafinare specific. În acest scop, usturoiul proaspăt recoltat este păstrat cu grijă la umiditate și temperatură controlată pentru o perioadă de timp definită. În timpul acestui proces de maturare, culoarea, consistența și gustul usturoiului se schimbă. Usturoiul negru este, așadar, obținut printr-un proces natural fără aditivi, excipienți sau conservanți. Procesul de rafinare transformă usturoiul în negru, îi conferă o consistență moale și un gust destul de dulce. În multe locuri, usturoiul negru este oferit ca delicatesă și gustul lui este comparat cu compotul de prune, lemnul dulce sau oțetul balsamic. Atunci când usturoiul negru este extras ulterior, această colorare se reduce din nou.Ce face usturoiul negru special?
În timpul extracției usturoiului negru se acumulează anumiți compuși cu sulf, cum ar fi S-alilcisteina, care este considerată o substanță marker a usturoiului negru. Compușii volatili de sulf, care sunt responsabili pentru mirosul și gustul tipic al usturoiului, sunt descompusi. Acest lucru face usturoiul negru în mare parte lipsit de gust și inodor. Aceasta înseamnă că nu există mirosuri sau fumuri neplăcute după consum.Usturoi negru organic de la Essenzia
Capsulele de usturoi negru organicconțin un extract organic de înaltă calitate de usturoi negru.